Bitloze buitenritten en wandeltochten te paard.


Kwetterende vogeltjes, kabbelende beekjes, verlegen reetjes, eekhoorntjes, roofvogels, pauwen die trots poseren, zonsopgang, over zandheuvels, door bos en ven… Je kan het hier allemaal zien en meemaken.


Onze paarden hebben geen hoefijzers en worden bitloos met westernzadel gereden. Ook sporen zijn niet toegelaten.

We bieden buitenritten aan
voor iedereen die 12 jaar of ouder is (opgelegd door de Belgische wetgeving).

Ervaring is niet nodig. Indien je zelf mensen meebrengt die niet kunnen rijden passen we de rit aan naar het kunnen en durven van de meest angstige / minst ervaren ruiter. Het kan zijn dat er nog andere ruiters meegaan met dezelfde rit, maar dan zijn dat ruiters die ongeveer hetzelfde niveau van rijden hebben.


Onze gids Marc kiest het paard dat het beste bij je past in die rit en bepaald ook de volgorde van de paarden.
Dit omdat hij weet welke paarden het beste bij elkaar lopen en zo de rit ontspannen kan verlopen.


Uiteraard houden we onze groepjes klein zodat de nadruk blijft liggen op het gezellige, de ontspanning en het nauwe contact met onze immer goedlachse gids.


Bij het maken van een afspraak vragen we de naam, lengte, gewicht en welke ervaring juist met paardrijden van elke ruiter door te geven.
De naam, omdat niemand hier een nummer is en we de mensen graag bij hun naam aanspreken.

Lengte en gewicht om te zien welk paard van bouw het beste bij je past.
Welke ervaring juist met paardrijden om te zien welke soort rit we moeten noteren, en ook welk karakter van paard het beste bij je past. Het is dus heel belangrijk dat je ons laat weten wat je juist kan, of het lang geleden is, of er lichamelijke ongemakken zijn, of je een onzeker ruiter bent enz. Hoe meer we weten, hoe beter we het juiste paard voor je kunnen voorzien.
Indien nodig voorzien we dan ook extra begeleiding tijdens de rit.


We hebben drie soorten ritten, voor elk wat wils dus.


Je kan kiezen voor een rit van 2 uren, 3 uren of een dagtocht.

RIT 2 UREN = zonder pauze

RIT 3 UREN = zonder pauze

DAGTOCHT 5,5 – 6 UREN = Tijdens de week minimum 2 deelnemers, tijdens weekends of op feestdagen minimum 4 deelnemers. Je kan je ook alléén opgeven voor deze tocht.

Als er nog voldoende ruiters inschrijven, kan de tocht doorgaan. Deze rit is enkel voor de ervaren ruiters die vlot en lang kunnen galopperen omdat we dan grotere afstanden afleggen. Drank en lunch dien je zelf te voorzien en kan genuttigd worden tijdens de pauze.